Mapiranje prostora

2021-08-30 19:28:02
post photo

Mapiranje prostora

Interaktivne radionice prostorne instalacije na Cetinju u sklopu Re/Shaping The City internacionalnog festivala


Atelje22, u okviru festivala RE/Shaping The City, organizovanog u saradnji sa fondacijom Prince Claus za kulturu i razvoj, Amsterdam, Holandija i Sekretarijatom za kulturu, sport i mlade, Prijestonice Cetinje, poziva sve zainteresovane da im se pridruže u realizaciji site-specific instalacije, u okviru radionice Mapiranje prostora, koja će se održati na lokaciji Njegoševa 58 ( kuća sa spomen pločom Jovana Tomaševića) u trajanju od 31.avgusta. do 07.septembra 2021. godine, od 10 do 12h i od 16:00 do 20:00 h.

Radionice prostorne instalacije, kreirane i vođene od strane vizuelnih umjetnika: Milice Janković, ideatora i kreatora festivala, Madalina Rossi i Salvatore Ramaglia, teže sticanju vještina kojima se prikupljeno znanje može implementirati u daljem procesu stvaranja. Sa ciljem da, kroz praktične primjere, doprinesemo razvoju kreativnosti i potpomognemo primjenu iste u svakodnevnom životu, pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na sledećoj lokaciji: https://goo.gl/maps/HVDKyPWpYCQWyYq49

Ko se može prijaviti

Radionice su namijenjene svima onima koji žele da kombinovanjem intuicije i razuma sprovedu svoje ideje i projekte u djelo, posebno mladim umjetnicima, univerzitetskim i akademskim studentima, istraživačima u oblasti kulture..

Prijave slati na: ngo.atelje22@gmail.com

O festivalu: 

"Re/Shaping The City" čini niz site-specific interaktivnih instalacija u javnim prostorima koji svojim sadržajem imaju za cilj da preoblikuju i modifikuju stereotipe, implementirajući nove načine viđenja i razmišljanja.

Misija festivala je oživljavanje starih, napuštenih kuća u istorijskom dijelu gradskog jezgra Cetinja i prostorija zatvora u Bogdanovom kraju, kroz nov način njihovog sagledavanja, interpretiranja i prenamjene.

Vizija festivala je okupljanje umjetnika iz različitih kulturnih sredina u cilju stvaranja novih prostora komunikacije, razmjene ideja, pogodnih za dalji razvoj kreativnosti.

“Rođen u želji za poništavanjem granica, ovaj festival nudi posjetiocima bogatstvo različitih kulturnih realnosti, oživljavajući tako stara, napuštena mjesta i nudeći nove načine čitanja samog grada. Otvoren 22.Juna 2021, u Prijestonici Cetinje, na više od 800 kvadratnih metara izložbenog prostora ugostili smo i prezentovali djela umjetnika iz različitih evropskih zemalja.

Skeniranjem QR koda koji se nalazi u blizini svakog umjetničkog djela, posjetiocima se nudi mogućnost da čuju direktno od naših učesnika o njihovom radu, šta ih inspiriše i sa kojim izazovima su se suočili tokom implementacije radova” izjavili su iz organizacije festivala.