Mare di Maggio

2021-06-01 12:20:00
post photo

Mare di Maggio

Interaktivne radionice prostorne instalacije koje će voditi Teresa Marasca 

Lokacija Bogdanov kraj in Cetinje 

https://goo.gl/maps/4fdpDdzwVuCUQo1r6


Atelje22, u okviru festivala RE/Shaping The City, sa zadovoljstvom najavljuje početak interaktivne radionice „Mare di Maggio“ koja za cilj ima da, kroz praktične primjere i primjenom art terapije, doprinese razvoju kreativnosti i potpomogne primjenu iste u svakodnevnom životu.

Radionice prostorne instalacije kreirane i vođene od strane Terese Marasce, vizuelne umjetnice i profesorice na Akademiji lijepih umjetnosti u Maćerati, Italija, teže sticanju vještina kojima se  prikupljeno znanje može implementirati u procesu stvaranja, kao i buđenju svijesti i aktiviranju čula.

Učesnici radionice će imati priliku da primjene stečeno znanje kroz realizaciju site-specific instalacija u prostorijama zatvora u Bogdanovom kraju na Cetinju.

Početak radionica zakazan je za 18-07-2021 u 10:00h u trajanju od 2h.

Mjesto održavanja radionica: Zatvor Bogdanov kraj, Cetinje

Prijave slati na: ngo.atelje22@gmail.com


Ko se može prijaviti?

Radionice su namijenjene svima onima koji žele da kombinovanjem intuicije i razuma sprovedu svoje ideje i projekte u djelo, posebno mladim umjetnicima, univerzitetskim i akademskim studentima, istraživačima u oblasti kulture.

Program festivala Re/Shaping The City, u organizaciji NVO-a Atelje22, realizuje se u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu, sport i mlade, prijestonicom Cetinje i fondacijom Prince Claus Fund za kulturu i razvoj, Amsterdam, Holandija.