Re/Shaping The City-International art festival

2021-06-01 12:20:00
post photo


Re/Shaping The City

Internacionalni festival umjetnosti na Cetinju, Crna Gora

U organizaciji: Atelje22

 Atelje 22, u saradanji sa Prince Claus fondacijom za kulturu i razvoj i prijestonicom Cetinje, sa zadovoljstvom najavljuje da je internacionalni festival za mlade "Re/Shaping The City" otvoren u utorak, 22. juna 2021. sa početkom u 20:00 sati na lokaciji Njegoševa 66, Cetinje.

"Re/Shaping The City" čini niz site-specific interaktivnih instalacija u javnim prostorima koji svojim sadržajem imaju za cilj da preoblikuju i modifikuju stereotipe, implementirajući nove načine viđenja i razmišljanja. 

Misija festivala je oživljavanje starih, napuštenih kuća u istorijskom dijelu gradskog jezgra Cetinja i prostorija zatvora u Bogdanovom kraju, kroz nov način njihovog sagledavanja, interpretiranja i prenamjene. 

Vizija festivala je da okupi umjetnike iz različitih kulturnih sredina u cilju stvaranja novih prostora komunikacije, razmjene ideja, pogodnih za dalji razvoj kreativnosti.

Postavljeni na različitim lokacijama u prijestonici Cetinje, na više od 800 kvadratnih metara izložbenog prostora, možete uživati u djelima umjetnika iz različitih evropskih zemalja.

Rođen u želji za poništavanjem granica, ovaj festival nudi posjetiocima bogatstvo različitih kulturnih realnosti, oživljavajući tako stara i napuštena mjesta i nudeći nove načine čitanja i doživljavanja Cetinja kao grada.

Skeniranjem QR koda koji se nalazi u blizini svakog umjetničkog djela, imate mogućnost da čujete direktno od naših učesnika o njihovom radu, šta ih inspiriše i sa kojim izazovima su se suočili tokom implementacije radova.

Nadamo se da ćete uživati u posjeti.

Ocijenite nas i/ili ostavite komentar na linkove koji se nalaze u opisu rada. Ugodan boravak na Cetinju vam želi Atelje22 tim!

Lokacije festivala:

Stari Zatvor u Bogdanovom kraju // https://goo.gl/maps/yt1WdsSFtAGxfiiQA

Kuća I https://goo.gl/maps/SYc6LRJEZPjXQuML9

Kuća II https://goo.gl/maps/HVDKyPWpYCQWyYq49