I selfie therefore I am

2021-05-05 02:02:00
post photo


I selfie therefore I am

Čarobni svijet selfija

Između umjetnosti i socijalne vitrifikacije

Autor: Antonello Tolve 


Izdavačka kuća “Atelje A22” predstavlja: "I selfie therefore I am" djelo autora Antonello Tolve 


!!! Da poručite izdanje ove knjige kontaktirajte nas pute email adrese:  a22.atelje@gmail.com ili nam pišite direktno na IG stranici. 

Nudimo mogućnost dostave knjiga na teritoriji Crne Gore, u regionu kao i zemljama EU.

 O djelu: Možda je selfi samo još jedan čovjekov izum koji služi za samopredstavljanje, ali je postao toliko prodoran da remeti odnos ljudi sa njihovom predstavom. Ona je, za našu "civilizaciju ekrana" oblikovala cijelu kulturu samookidača čije je vrijeme vječni trenutak, a čiji prostor postaje stvaran samo ako se ovjekovječi i podijeli na društvenim mrežama; slavljenje sujete i površine koje daleko prevazilazi sferu fotografije, i postaje kategorija mišljenja. Vihorom citata i tijeesnim i oštrim karakterom pamfleta "I selfie therefore I am" govori o novim granicama komunikacije i umjetnosti, između šarma i nemira, u svijetu u kojem je svačiji život ovjekovečen u nizu snimaka sličnih slikama u muzeju“.


O autoru: Antonello Tolve (Melfi, 1977) je profesor pedagogije i didaktike na Akademiji Albertina u Torinu. Doktor metodologije arheoloških i istorijsko-umjetničkih istraživanja (Univerzitet u Salernu), bio je gostujući profesor na raznim univerzitetima kao što su Mimar Sinan Guzel Sanatlar Universitesi, Beijing Iuian Dakue, Universitatea de Arta-si Napoca Design i Universidad Central de Venecuela. Likovni kritičar i kustos, bio je komesar u nekoliko međunarodnih žirija. Među knjigama koje je objavio odabrane su „Gillo Dorfles. Arte e critica d’arte nel secondo Novecento“ (La Citta del Sole, 2011), „ABORIgine. L’arte della critica d’arte” (PostmediaBooks, 2012), „Ubikuita. Arte e critica d’arte nell’epoca del policentrismo planetario“ (Kuodlibet, 2013), „La linea socratica dell’arte contemporanea. Antropologia Pedagogia Creativita“ (Kuodlibet, 2016), „Istruzione e catastrofe. pedagogia e didattica dell’arte nell’epoca dell’analfabetismo strumentale” (Kappabit, 2019), „Ja, ja i ja. „Arte e vetrinizzazione sociale ovvero il mondo magico del selfie” (Castelvecchi, 2019), „Atmosfera. Atteggiamenti climatici nell’arte d’oggi” (Mimesis, 2019). Priredio je, zajedno sa Stefanijom Zulijani, tom Filiberta Mene, „Hronike iz sedamdesetih. Umetnost i umetnička kritika 1970-1980” (Kuodlibet, 2017) i, sa S. Brunetijem, „Sistem umetnika. Sakupljanje, konzervacija, briga i podučavanje u savremenoj umetničkoj praksi” (Mimesis, 2019). Od 2018. je direktor rimskog ogranka Fondacije Filiberto i Bianca Menna, a od 2014. je kustos Gaba.Mc – Galerije Akademije lijepih umjetnosti u Maćerati.








Impresum

I selfie therefore I am. Magični svijet selfija između umjetnosti i socijalne vitrifikacije
Antonello Tolve

Prevod sa italijanskog: Sreten Vujović
Grafičko oblikovanje:Atelje A22

Obim: 112 str.
Format: 12 x 18 cm
Povez: broširan

Godina izdanja: 2021.

ISBN 978-9940-8787-2-6